Κίνα: Ξέφυγε βακτήριο από εργοστάσιο -Μολύνθηκαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι

Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σήμανε στη βορειοδυτική Κίνα καθώς ασθένησαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι μετά τη διαρροή το 2019 βακτηρίου από βιοφαρμακευτικό εργοστάσιο που παράγει εμβόλια για ζώα, σύμφωνα με τις Αρχές.

 

 

Η βρουκέλλωση (μελιταίος πυρετός) είναι μια πάθηση που μεταδίδεται από τα ζώα ή τα κτηνοτροφικά προϊόντα και είναι εν γένει μη μεταδοτική μεταξύ των ανθρώπων. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει πυρετούς, πόνους στις αρθρώσεις και πονοκεφάλους.

 

Συνολικά 3.245 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στο βακτήριο ύστερα από τα τεστ που έγιναν μετά το περιστατικό, σύμφωνα με τις Αρχές που είναι επιφορτισμένες με την υγεία στο Λαντζού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού, οι οποίες και διευκρίνισαν ότι δεν διαπιστώθηκε κανένα κρούσματα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Δημόσιο εργαστήριο που βρίσκεται στην πόλη χρησιμοποίησε τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο του 2019 ένα ληγμένο απολυμαντικό κατά την παραγωγή εμβολίων κατά της βρουκέλλωσης που προορίζονται για ζώα.

 Αυτό είχε ως συνέπεια να γίνει ελλιπής αποστείρωση και το βακτήριο να εξακολουθεί να είναι «παρών» στις εκπομπές αερίων της επιχείρησης –το Βιοφαρμακευτικό Εργοστάσιο του Λαντζού για την κτηνοτροφία, σύμφωνα με τις Αρχές. Το μολυσμένο αυτό αέριο εξαπλώθηκε με τον αέρα ως το γειτονικό Ινστιτούτο κτηνιατρικής έρευνας, όπου προκάλεσε την ασθένεια σχεδόν 200 ανθρώπων τον περσινό Δεκέμβριο. Το Γραφείο Υγείας της Λαντζού ανακοίνωσε ότι το βακτήριο προέρχεται εν γένει από πρόβατα, βοοειδή ή χοίρους. Το εργαστήριο ζήτησε συγγνώμη φέτος, ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια παραγωγής εμβολίων κατά της βρουκέλλωσης. Αυτοί που ασθένησαν θα λάβουν οικονομική αποζημίωση από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις Αρχές του Λαντζού.

Aftodioikisi.gr