Διακήρυξη- Κάλεσμα από την Δημοτική Κίνηση Ανοιχττοί Ορίζοντες στο Περιστέρι

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

               

 

                                                

 

                            

 

Η Δημοτική Κίνηση Ανοιχτοί Ορίζοντες είναι ένα ελπιδοφόρο,

ανεξάρτητο και ενωτικό εγχείρημα δραστήριων πολιτών με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και αναφορές, αλλά με κοινή πίστη στις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ίσων δικαιωμάτων σε όλους, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην αυτοδιάθεση του καθενός.

 

 Αντλώντας δύναμη και εμπειρία από τους αγώνες των ανώνυμων ανθρώπων της πόλης, των συλλόγων, φορέων, κινήσεων και παρατάξεων που αποτελούν την ιστορία της πόλης μας, φιλοδοξεί να οδηγήσει το Περιστέρι σε μια νέα εποχή με Ανοιχτούς Ορίζοντες.

 

Το Περιστέρι πρέπει και μπορεί να γίνει μια πραγματικά σύγχρονη ευρωπαϊκή και ανθρώπινη πόλη, αφήνοντας πίσω πρακτικές και αντιλήψεις που οδήγησαν την ελληνική κοινωνία στην κρίση και την παρακμή.

 

Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε χρεωκοπία. Στηρίζουμε την απλή αναλογική καθώς και το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών. Ζητάμε την αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και συνολικά την αύξηση της χρηματοδότησης των Δήμων.

 

 Είμαστε εδώ παρόντες και πανέτοιμοι για το καινούριο ταξίδι στην πόλη. Με όραμα και προοπτική, με προτάσεις και λύσεις, με σχέδιο και δυναμισμό.Για το Περιστέρι της επόμενης δεκαετίας, για το Περιστέρι που μας αξίζει!

 

Φιλοδοξούμε να κάνουμε το Περιστέρι πρωτεύουσα της Δυτικής Αθήνας. Κέντρο Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης αξιοποιώντας προγράμματα που χάνονται λόγω έλλειψης σχεδιασμού, δίνοντας διεξόδους και ορίζοντες σε άνεργους και νέους επιστήμονες, σε επαγγελματίες και εμπόρους.

 

Μπορούμε και έχουμε προτάσεις για την Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση με ένα εναλλακτικό σχέδιο που στοχεύει στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής και στη μείωση των δημοτικών τελών και φόρων.

 

Μπορούμε και έχουμε σχέδιο για τις εγκαταλειμμένες συνοικίες, την αντιπλημμυρική τους θωράκιση, για τις δομές υγείας στην πόλη, την Κοινωνική Συνοχή και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.

 

 Τον Πολιτισμό και την ανάδειξη της ιστορίας της πόλης , τον Αθλητισμό, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για μια έξυπνη πόλη, για την προστασία του δημόσιου χώρου, για τη συμμετοχή των πολιτών σε επιτροπές Τοπικής Δημοκρατίας, για την προστασία και ενίσχυση του φυσικού πνεύμονα της πόλης στο Ποικίλο Όρος, για ασφαλή και σύγχρονα σχολεία.

 

 Έχουμε σχέδιο για την προστασία των αδέσποτων ζώων και φιλοδοξούμε σε συνεργασία με τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις, να ιδρύσουμε ένα αξιοπρεπές και οργανωμένο δημοτικό καταφύγιο.

 

Θέλουμε συνολικά να αναβαθμίσουμε τη ζωή στην πόλη μας ώστε το Περιστέρι να γίνει βασική επιλογή κατοικίας για τα νέα ζευγάρια.

 

Δεν τα ξέρουμε όλα, ούτε και μπορούμε να τα λύσουμε όλα. Θέλουμε να ακούσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις σας και μαζί να τις κάνουμε πράξη. Είμαστε πολλοί, είμαστε διαφορετικοί και μαζί σας θα γίνουμε περισσότεροι και καλύτεροι. Για να προχωρήσει η πόλη που αγαπάμε ένα βήμα μπροστά.

 

Το κάλεσμά μας είναι ανοιχτό και ειλικρινές προς όλες και όλους που θέλουν να γίνουν συνταξιδιώτες σε αυτό το όμορφο ελπιδοφόρο ταξίδι, που αφορά το παρόν και το μέλλον της πόλης. Ήρθε η ώρα!

Οκτώβριος   2018