Απολύσεις με διαδικασίες «ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε» στο Δήμο Περιστερίου

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Δύο δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΟΠΑΑΠ, κος Πλέστης, για να «αποφασίσει» την απόλυση των 14 εργαζόμενων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς .

Πρακτικές «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επιστράτευσαν τελικά οι εκλεκτοί του κου Παχατουρίδη για να κάμψουν τις αντιδράσεις και να  καταδικάζουνοριστικά 14 ανθρώπους στην ανεργία. Ο κος Πλέστης , περσινό απόκτημα της παράταξης του Δημάρχου που έλαμψε δια της απουσίας του ως αντιπολίτευση, μέσα από μια διαδικασία που κανείς δεν κατάλαβε πότε έγινε, χωρίς ομιλίες, χωρίς ψηφοφορίες, ντροπή για την δημοκρατία, «νομιμοποίησε» τις απολύσεις 14 εργαζομένων που τους έχουν ανάγκη για να λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τους έχουμε ανάγκη ως γονείς εμείς και τα παιδιά μας.

Μπροστά σε αυτή την απέραντη αθλιότητα της Διοίκησης του δήμου πρέπει να πάρει σαφή θέση ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου στηρίζοντας με απεργιακές κινητοποιήσεις τους απολυμένους συναδέλφους τους. Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων ξεκινάει την Παρασκευή 4/9 με την παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.00 στο ΚΥΒΕ αλλά δεν πρέπει να τελειώσει εκεί. Καλούμε όλο το περιστεριώτικο λαό, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους των ΟΤΑ, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις δημοτικές παρατάξεις  να συντονιστούν για να οργανωθεί ένας διαρκής αγώνας ενάντια στις απαράδεκτες και παράνομες απολύσεις 14 ανθρώπων μέχρι την οριστική δικαίωση τους .   

 

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θα είναι στο πλευρό των απολυμένων στηρίζοντας κάθε μελλοντική αγωνιστική δράση που υπερασπίζεται το δικαιώματα τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ