ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΔΥΝΑΤΟΙ -ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

                          

                    Αγαπητοί γονείς κ΄κηδεμόνες,

 

       Τους τελευταίους μήνες ζούμε όλοι μας πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας        τουCovid-19.

Η καθημερινότητα για τα παιδιά και για εμάς τους γονείς έχει αλλάξει δραματικά με αποτέλεσμα να μας  επηρεάζει    συναισθηματικά, κοινωνικά  και μαθησιακά.

 

    Ίσως κάποιοι από εμάς να έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τον ιό,αλλά και αντιμέτωποι με αλλαγές  στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον.

 

   Θέλουμε να ξέρετε ότι είμαστε δίπλα στους μαθητές και  διεκδικούμε συνεχώς όλα τα μέσα προκειμένου να μη λείπει κανένας εκπαιδευτικός από το σχολείο,να έχει εξασφαλιστεί  επαρκές προσωπικό καθαριότητας με τα ανάλογα υλικά καθαρισμού και αντισηψίας.Πάγιο αίτημά μας παραμένει η κατάτμηση των τμημάτων σε 15 μαθητές ανά τάξη, η αξιοποίηση των κενών αιθουσών με τις ανάλογες προσλήψεις σε διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και τακτικά δωρεάν δειγματοληπτικά τεστ σε μαθητές και προσωπικό.      Είμαστε όμως και δίπλα στους γονείς των μαθητών μας έτοιμοι να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε, σε    προβλήματα που προκύπτουν είτε σε ζητήματα που αφορούν  στην εκπαίδευση των παιδιών μας είτε σε    ζητήματα  που αγγίζουν τις οικογένειές μας.

 

   Όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε συχνή επικοινωνία  και συνεργασία με  τη διεύθυνση του σχολείου.Δυστυχώς οι περιορισμοί που έχουν προκύψει στηριζόμενοι σε υγειονομικά πρωτόκολλα ανέστειλαν τις περισσότερες από τις προγραμματισμένες δράσεις μας.

 

   Σήμερα βρισκόμαστε σε μια νέα απειλητική έξαρση του ιού και περιορισμένοι σε μια νέα καραντίνα.Κύριο μέλημά μας είναι να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών και των οικογενειών τους.Δεν θέλουμε ούτε ένα παιδί να στερηθεί της εκπαιδευτικής διαδικασίας,γνωρίζοντας ότι είναι αναντικατάστατη, όπως αυτή επιτελείται στη φυσική τάξη.Παρ΄όλα αυτά,εφόσον οι έκτακτες συνθήκες το προστάζουν,η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης(σύγχρονης και ασύγχρονης) φαίνεται να είναι μονόδρομος για το χρονικό διάστημα του περιορισμού.

 

    Αγαπητοί γονείς,διαφωνούμε κάθετα με την νέα εγκύκλιο που απέστειλε το ΥΠ.ΠΑΙΔ. πριν μερικές ώρες σύμφωνα με την οποία μόνο μαθητές που θα πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, και αφού είναι σε θέση να τα πιστοποιήσουν, θα μπορούν να  διασφαλίζουν τον ανάλογο τεχνικό εξοπλισμό μέσω της διεύθυνσης του σχολείου.Για εμάς, δημόσια και δωρεάν παιδεία σημαίνει πρόσβαση σε αυτήν για όλα τα παιδιά, χωρίς κανένα κριτήριο και χωρίς κανένα κοινωνικό στίγμα, με την ίδια πρακτική που ακολουθείται στη διανομή των βιβλίων κάθε Σεπτέμβρη.

 

   Όσες οικογένειες αντιμετωπίζουν το οποιοδήποτε πρόβλημα είτε σε επίπεδο υγείας είτε εργασίας είτε σε σχέση με τη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης και την επάρκεια σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας ή με τη διεύθυνση του σχολείου.Δέσμευσή μας να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημά σας με απόλυτη εχεμύθεια και να αναζητήσουμε λύσεις από κοινού  απευθυνόμενοι στους αντίστοιχους φορείς.

 

                              ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ

 

                              ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΔΥΝΑΤΟΙ -ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ

 

                              ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ!!!  

 

    Τηλ.επικοιν.:6977570988-Αλεξία Σαρημανώλη

 

                        6972818415-Γιάννης Δήμητσας

 

                        6932584038-ΝίκοςΕλευθερίου κ΄Βαρβάρα Δημητρίου

 

                        6947152867-Δημήτρης Αναστασίου

 

    e-mail:sylgon6gymperist@yahoo.com

 

                                                                       το Δ.Σ.

   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ Κ΄ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

         6ου ΓΥΜΝ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

         ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ 31-12137                                                                 

        E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.