Συνεργασία του Δήμου Περιστερίου και Ε.Ε.Α. για τη στήριξη επιχειρηματιών - επαγγελματιών

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Διευρύνεται η συνεργασία του Δήμου Περιστερίου και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.), με σκοπό τη στήριξη και την αναβάθμιση της τοπικής αγοράς.

 

Στις 2 Δεκεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης είχε συνάντηση στο δημαρχείο Περιστερίου με τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α. Νίκο Γρέντζελο, μαζί με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Ανάπτυξης και Στήριξης Τοπικής Επιχειρηματικότητας Ιωάννη Καλαντώνη, όπου συζήτησαν την ανάπτυξη δράσεων εν μέσω πανδημίας για την ενίσχυση μικρομεσαίων και επαγγελματιών της περιοχής.

Οι άξονες της συνεργασίας του Δήμου Περιστερίου για τα μέλη του Ε.Ε.Α. είναι:

1. Δημιουργία δωρεάν e-shopκαι siteαπό το Ε.Ε.Α. για τους επαγγελματίες του Δήμου Περιστερίου

2. Δωρεάν παροχή Wifi από το Ε.Ε.Α. για το κέντρο του Δήμου Περιστερίου

3. Δωρεάν κατάρτιση δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του Δήμου Περιστερίου, μέσω του προγράμματος του Ε.Ε.Α. και της Περιφέρειας Αττικής «Προώθηση της Ανάπτυξης των Δεξιοτήτων και της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού στους Τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης».

4. Συνεργασία και παροχή μελέτης για τη δημιουργία Τοπικού  Αναπτυξιακού Σχεδίου για περιοχή του Δήμου Περιστερίου (CityBranding), στα πρότυπα του προγράμματος AGORAATHENS.

5. Εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας και ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών του Δήμου Περιστερίου για επίκαιρα θέματα όπως Προγράμματα ΕΣΠΑ/ ΟΑΕΔ, Πτωχευτικό Δίκαιο, Ρευστότητα, Σεμινάρια Σύγχρονης Εκπαίδευσης.

6. Ανταποδοτικές συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΕΕΑ προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του Δήμου Περιστερίου (φοροτεχνικοί, δικηγόροι, εργατολόγοι).

7. Δωρεάν τηλε-εκπαιδεύσεις από κορυφαίους εισηγητές ανά κλάδο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του Δήμου Περιστερίου (κατ’ επιλογή δική σας).

8. Παρουσία υπηρεσίας ψηφιακού βοηθού για το site του Δήμου Περιστερίου.

Συντονιστής συνεργασίας από το Δήμο Περιστερίου με τον Ε.Ε.Α. ορίσθηκε ο Εντεταμένος Σύμβουλος Δημάρχου και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωάννης Καλαντώνης. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-5701011 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.