Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά στο Δήμο Περιστερίου

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου,

υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, ανακοινώνει την έναρξη του διαδικτυακού προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 μ.μ .

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή - Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμαςzoom.

Το σεμινάριο αποτελείται από 3 θεματικές ενότητεςμε τα εξής θέματα :

1.      ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

2.      ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ (Κάπνισμα, Αλκοόλ, Ναρκωτικά)

3.      ΕΦΗΒΕΙΑ (Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, Παχυσαρκία, Εμβολιασμοί Εφήβων)

Η 1η παρουσίαση θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρας (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση), μεθέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ».

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση  ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την Πρόληψη.

Βήματα εγγραφής και παρακολούθησης του διαδικτυακού σεμιναρίου

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο και να έχετε διαδραστική συμμετοχή (π.χ. ερωτήσεις στον ομιλητή). 

Είναι απαραίτητο να δηλώσετε το  e-mail σας στο ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , 210-5783266), μέχρι τις 5/4, όπου θα σας σταλεί ο σύνδεσμος και οι οδηγίες για τη συμμετοχή σας στη πλατφόρμα zoom.