Ανασχηματισμός ισορροπιών με... άνοιγμα στην Κεντροαριστερά

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Περιορισμένος και διορθωτικός ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ωστόσο με αρκετά στοιχεία έκπληξης. 

 

Πρόκειται για μια σύνθεση η οποία ισορροπεί ανάμεσα στην ανανέωση και το φρεσκάρισμα μέσω των νέων - ηλικιακά - ανθρώπων που μπαίνουν στο υπουργικό συμβούλιο και των «βετεράνων» της πολιτικής με πλούσια εμπειρία σε διάφορα χαρτοφυλάκια.
Παράλληλα, στην υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, η οποία συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας και τη μεγαλύτερη κριτική από την αντιπολίτευση, αποτυπώνεται η πρόθεση του πρωθυπουργού για άνοιγμα στον κεντρώο χώρο.
Οι μετακινήσεις βουλευτών, Μάρκου στη ΝΔ και Μεγαλοοικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θα πληθύνουν το προσεχές διάστημα και όσο πλησιάζουμε προς την εκλογική αναμέτρηση, επιβεβαιώνουν την ανάγκη για «άνοιγμα» προς την Κεντροαριστερά.
Μπορεί βεβαίως ο κ. Κουβέλης να ήταν αποστασιοποιημένος από το εγχείρημα για σύσταση του τρίτου πόλου, ωστόσο η παρουσία του στο κυβερνητικό σχήμα δύναται να αποτελέσει πόλο έλξης για άλλα στελέχη του χώρου στις μελλοντικές ζυμώσεις.
Την ίδια ώρα, η επιλογή του πρωθυπουργού να μην προχωρήσει σε υπουργοποίηση στελέχους των ΑΝΕΛ ενδέχεται να σημαίνει πως ο αρχηγός του κόμματος, Πάνος Καμμένος δεν είχε μια τέτοια απαίτηση και πως είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα συμμετοχή στελεχών του στο κυβερνητικό σχήμα.

 

www.cnn.gr